Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Ένα πεντανόστιμο μελιτζανοφαγητό, έτοιμο στο πι και φι.
Υλικά
- 90 ml ελαιόλαδο
- 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες 1 εκ.
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 200 ml έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
- ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (αν θέλουμε)
- αλάτι, πιπέρι
Για το ντιπ
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
- 50 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα 40 ml ελαιόλαδο και τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και, όταν αρχίσουν να ροδίζουν εξωτερικά, τα αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκέυος. Τα περιχύνουμε με την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, 50 ml ελαιόλαδο, ρίχνουμε και τη φρέσκια ντομάτα. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή, τριμμένη, και τα φύλλα μαϊντανού, σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι (αν έχει), διαφορετικά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 200° C.
Ντιπ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι το γιαούρτι, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Συνοδεύουμε με: Σερβίρουμε τις μελιτζάνες στα πιάτα και τις συνοδεύουμε με το ντιπ γιαουρτιού και φρέσκο ψωμί.