Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Υλικά
- 8 κάψες κάρδαµου
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού κόκκοι µαύρου πιπεριού
- 2 κουτ. γλυκού σπόροι κύµινου
- 2 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου
- 1 ξυλαράκι κανέλα 5 εκ.
- 1 κουτ. γλυκού καρφιά γαρίφαλο
Διαδικασία
Αφαιρούμε τους σπόρους από τις κάψες του κάρδαμου και σπάμε τα φύλλα δάφνης σε μικρά κομμάτια. Αλέθουμε τους σπόρους κάρδαμου και τα φύλλα δάφνης μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά σε μύλο μπαχαρικών ή χρησιμοποιώντας πολυκόφτη, μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη. Αποθηκεύουμε το μείγμα σε ένα μικρό αεροστεγές δοχείο μέχρι να μας χρειαστεί.