Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Το καλοκαιρινό μυρωδικό «παρφουμάρει» μοναδικά τα μαγειρέματα μας. Μέχρι και στους «μύκητες» τρύπωσε...
Υλικά
- 8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
- 200 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
- 100 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
- 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το κασέρι, τη γραβιέρα, τα φύλλα βασιλικού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ένα απλό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε τα μανιτάρια, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 10 - 12 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα γεμίζουμε με το μείγμα από τα τριμμένα τυριά, γυρνάμε τον φούρνο στο γκριλ και τα ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν μια ωραία κρούστα.
Σερβίρουμε τα μανιτάρια αμέσως.
Συνοδεύουμε με: μια απλή ντοματοσαλάτα και χωριάτικο ψωμί ή με φρέσκια πράσινη σαλάτα με κρουτόν σκόρδου.