Εύκολη νοστιμιά στο πι και φι.
Υλικά
- τα μπουκετάκια από 1 μεγάλο μπρόκολο
- 2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένες
- 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, σε λεπτές λωρίδες
- 250 γρ. βίδες, κοφτό μακαρονάκι, φαρφάλες ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, στραγγισμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κόκκινο κρασόξιδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει για όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα βράζουμε όλα μαζί (καλό είναι να μην παραβράσει το μπρόκολο). Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον τόνο (τον οποίο κομματιάζουμε με το χέρι), την κάππαρη, τον μαϊντανό, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το λάδι και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.