Καρύδια, σκόρδο, γλυκά χόρτα, φέτα, κεφαλοτύρι, μυρωδικά, ξύσμα λεμονιού. Ασυνήθιστος ο συνδυασμός, απίθανο το αποτέλεσμα.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι Νο 6
- 400 γρ. ανάμεικτα σέσκουλα και φύλλα παντζαριών
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 80-120 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- τα φύλλα από 3 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό (ή θυμάρι ή μαϊντανό)
- 60 γρ. καρυδόψιχα, καβουρδισμένη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πετάμε τα σκληρά ή μαραμένα τμήματα από τα σέσκουλα και τα παντζαρόφυλλα, πλένουμε όλα τα φύλλα, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο τους. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.
Βάζουμε την (άδεια) κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κομμένα χόρτα, αλάτι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να σωθούν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε τη φέτα και τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Σοτάρουμε για 2 λεπτά προσθέτοντας, αν χρειάζεται, όσο από το νερό του βρασίματός τους αφήσαμε στην άκρη, ώστε τα ζυμαρικά να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, το μυρωδικό που επιλέξαμε και την καρυδόψιχα, νοστιμίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και σκορπίζουμε λίγο ξύσμα λεμονιού πάνω σε κάθε πιάτο.