Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνας ευφάνταστος και γρήγορος τρόπος για να απολαύσουμε ένα εκλεκτό τρόφιμο.
Υλικά
- 300 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο)
- 100 γρ. αμύγδαλα άσπρα
- 1 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά)
- 20 ml χυμός λεμονιού
- 1 πακέτο (500 γρ.) λιγκουίνι + 100 ml από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά
- 250 γρ. καπνιστή πέστροφα
- ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τον αρακά για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Τον σουρώνουμε και τον πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο, το δυόσμο, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Όταν το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή, το αδειάζουμε σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το πέστο αρακά και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε 1 - 2 φορές και σερβίρουμε στα πιάτα.
Θρυμματίζουμε την καπνιστή πέστροφα, τη μοιράζουμε πάνω σε κάθε μακαρονάδα, πασπαλίζουμε με ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι και σερβίρουμε.