Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜυρωδάτη και ελαφριά η σπαγκετάδα του σαββατοκύριακου. Την απολαμβάνουμε στο μπαλκόνι παρέα με την ανοιξιάτικη φεγγαράδα.
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) λινγκουίνι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα ή 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άσπρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος ή βασιλικός, τριμμένος)
- 50 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
- θρυμματισμένη φέτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αραδιάζουμε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τα 50 ml ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να «αρπάξουν» και να λιώσουν κάπως.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε.
Οταν τα ντοματίνια είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα μυρωδικά, πιπέρι, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε στα πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με θρυμματισμένη φέτα.
Συνοδεύουμε με: Μια μαρουλοσαλάτα εποχής και ένα ροζέ κρασί με ένταση και φινέτσα.