Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜέσα σε ένα τέταρτο φτιάχνουμε μια εύκολη και ελαφρώς πικάντικη μακαρονάδα.
Υλικά
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά), ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 150 γρ. τρυφερά φύλλα ρόκας (υπάρχει και έτοιμη καθαρισμένη σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Για το σερβίρισμα
- 8-9 τυρομπαλάκια* ή λίγη μοτσαρέλα κομματιασμένη ή λίγο μανούρι, θρυμματισμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 1 λεπτό το ξύσμα ακέρωτου λεμονιού, τις σκελίδες σκόρδου, την πιπεριά τσίλι και την κάππαρη. Προσθέτουμε και τα λιγκουίνι, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, τα φύλλα ρόκας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σε κάθε πιάτο βάζουμε από 2 - 3 τυρομπαλάκια, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συμβουλή: *Σε πολλά μπακάλικα θα βρούμε βαζάκια με τυρομπαλάκια μαριναρισμένα σε λάδι και μυρωδικά - όπως αυτά από την εταιρεία Ιναχος.