Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Μια κρύα μακαρονοσαλάτα με άρωμα ελληνικό, έτοιμη στο πι και φι!
Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά (κατά προτίμηση βίδες)
- 1 κρεμμύδι
- 3 ντομάτες
- 1 μικρό αγγούρι
- 1 πιπεριά κέρατο
- 200 γρ. φέτα
- 2 κουταλιές κάππαρη, ξαρμυρισμένη
- 12 ελιές της αρεσκείας σας
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι (αν έχουμε)
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη)
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Στο μεταξύ, κόβουμε τα λαχανικά και τη φέτα σε καρεδάκια και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κάππαρη, το κουκουνάρι, τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και το ελαιόλαδο.
Τέλος, προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα λαχανικών τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.