Εύκολη και πεντανόστιμη κρεατόσουπα
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ψαχνό), κατά προτίμηση σπάλα, σε κύβους 3 εκ.
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
1 ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μπλέντερ
150 γρ. αστράκι ή πεπονάκι ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1 μάτσο καυκαλήθρες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κρεατόσουπα με αστράκι και ρίγανη, ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και αχνίζουμε τα υλικά για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε 2 ½ λίτρα νερό και, μόλις κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
Ρίχνουμε το αστράκι και τις καυκαλήθρες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 – 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σούπα.