Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΝα μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε το χθεσινό ψητό ή βραστό κοτόπουλο (ή άλλα κρεατικά).
Υλικά
- όσο κρέας ή κοτόπουλο έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα, κομμένο σε φετάκια
- 250 γρ. κουσκούς (στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα ζυμαρικά ή με τα έθνικ προϊόντα)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)
- λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
Διαδικασία
Κόβουμε όσο κρέας έχει περισσέψει σε φετάκια. Ετοιμάζουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως θέλει ένα ολιγόλεπτο μούλιασμα σε ζεστό νερό).
Όταν είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με 2 πιρούνια για να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μυρωδικό της επιλογής μας, το κρέας και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε στα πιάτα γαρνίροντας, αν θέλουμε, με 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό, πασπαλισμένο με λίγο μπούκοβο ή με γιαούρτι και λίγο πελτέ.