Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΓρήγορο και οικονομικό φαγάκι με άρωμα εξωτικό!
Υλικά
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε φετάκια
- 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε) ψιλοκομμένες
- 1/2 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 50 ml σόγια σος
- 2 κουτ. γλυκού γλυκιά σάλτσα τσίλι (ή 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού πελτέ και 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο)
- το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
- 150 ml νερό
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι
Διαδικασία
Σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντζερ για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος με τη σάλτσα τσίλι (ή 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού πελτέ και 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο), το χυμό λεμόνι, τις άλλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη. Περιχύνουμε με τη σος το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να πήξει λίγο η σος. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι του 10λεπτου.