Για τη 13η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι του Δημήτρη Διπλαρίδη.
Υλικά
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
Για τη σάλτσα
- 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλου
- 1 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. γλυκού κάππαρη
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- λίγη ρίγανη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ξεκινήστε με τη σάλτσα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμείξτε το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε το τζίντζερ, τη σόγια, το ζωμό και την κάππαρη. Αφήστε τη σάλτσα να δέσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει.
Μέχρι η σάλτσα να γίνει, απλώστε μεμβράνη σε έναν πάγκο. Τοποθετήστε πάνω ένα φιλέτο κοτόπουλου, με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης σκεπάστε το και χτυπήστε το μαλακά με βαρύ σκεύος. Γυρίστε το και από την άλλη πλευρά και επαναλάβατε μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου ενός εκατοστού. Κάντε το ίδιο για όλα τα στήθη. Στη συνέχεια αλατοπιπερώστε τα και βάλτε τους λίγη ρίγανη. Βουτήξτε τα φιλέτα στο ασπράδι και μετά στο αλεύρι. Τινάξτε να απομακρυνθεί το αλεύρι που πλεονάζει.
Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίστε τα φιλέτα σε δόσεις, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καφέ χρώμα. Στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε τα φιλέτα σε πιάτα ρίχνοντας τη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Συνοδεύουμε με: Πουρέ πατάτας ή σοταρισμένα φασολάκια.