Σνίτσελ στο φούρνο με ντοματένια σάλτσα για το σερβίρισμα. Ο «Γ» ετοίμασε σούπερ αφιέρωμα στα σνίτσελ με μοσχάρι, κοτόπουλο και χοιρινό για νόστιμα μαγειρέματα στη στιγμή. Στο νέο τεύχος Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή, 10/09.
Υλικά
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος (προτιμότερο κόντρα), περίπου 250- 300 γρ. η καθεμία, με κόκαλο – ζητάμε από τον κρεοπώλη να καθαρίσει το κόκαλο απο κρέας και λίπη (του ζητάμε να μας τα κάνει κιμά)
- 300 γρ. πάνκο (τραγανά τρίμματα ψωμιού, προϊόν ασιατικής προέλευσης – σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα) ή τριμμένη φρυγανιά
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 6 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 200 ml μουστάρδα πικάντικη
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- φέτες από 1 λεμόνι, για το σερβίρισμα
Για τη συνοδευτική σαλάτα
- 2 μάτσα ρόκα, χοντροκομμένη
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°-220° C, στη λειτουργία του αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με το αλεύρι και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη μουστάρδα.Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το πάνκο. Αλατοπιπερώνουμε τις κοτολέτες και τις περνάμε πρώτα από την παρμεζάνα, μετά από τα αυγά και τέλος από το πάνκο, πιέζοντας για να κολλήσουν πάνω στο κρέας τα υλικά του παναρίσματος. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τις κοτολέτες. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν καταπώς θέλουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σαλάτα και τη σερβίρουμε μαζί με τις κοτολέτες και τις φέτες λεμονιού.
Στο ποτήρι μας ένα βαρελάτο Chardonnay!