Συνταγή: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΠαντρεύουμε τον τραχανά με την κολοκύθα
Υλικά
600γρ κόκκινο κολοκύθι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
100γρ τραχανά
1 λίτρο νερό
Λίγο αλάτι
Διαδικασία
Για το σερβίρισμα:
Λιαστές ντομάτες
Κόκκινο πιπέρι
Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από το κολοκύθι και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κολοκύθι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 1'. Ρίχνουμε τον τραχανά, το νερό και λίγο αλάτι. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 20' σε χαμηλή φωτιά. Πολτοποιούμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και χοντροκοπανισμένο κόκκινο πιπέρι.