Συνταγή: Ανδρέας Λαγός
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑν βαρεθήκατε την κλασική συνταγή για κεφτέδες, ο Ανδρέας Λαγός έχει μια νόστιμη, ελαφριά αντιπρόταση.
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου (ζητάμε να μας αλέσουν μία φορά από το χοντρό κόσκινο τα φιλέτα που βρίσκουμε σε δισκάκια στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρια, πολύ ψιλοκομμένη
- το ασπράδι από 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
- 40 γρ. ψίχα ψωμιού (από 1 μεγάλη φέτα), τριμμένη πολύ καλά στο μούλτι
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή άλλο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας)
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε λάδι, γιατί είναι πιο μαλακές), ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, ψημένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσουν (χωρίς όμως να μαυρίσουν)
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε βρέχοντας τα χέρια μας με κρύο νερό. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια (βάρους 30-40 γρ. το πολύ) και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε αλείψει καλά με λάδι. Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Τα σερβίρουμε όσο είναι ζεστά,
Συνοδεύουμε με: Φρυγανισμένο ψωμί και χωριάτικη σαλάτα.