Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜε λίγα υλικά φτιάχνουμε στο πι και φι μια λαχταριστή καλοκαιρινή ντοματόσουπα.
Υλικά
- 600 γρ. ντομάτες μεσαίου μεγέθους, ώριμες αλλά σφιχτές
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. σούπας έτοιμο πέστο βασιλικού ή σάλτσα χαρίσα (σάλτσα πιπεριάς)
- λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
- σκορδάτα κρουτόν ψωμιού για το γαρνίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση (δεν βγάζουμε τα σπόρια) και τις βάζουμε σε ένα ταψί που να τις χωράει σε μονή στρώση. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι βαλσαμικό και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ για 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τα ζουμιά που έχουν βγάλει στο ταψί. Προσθέτουμε επίσης το έτοιμο πέστο βασιλικού ή σάλτσα χαρίσα (σάλτσα πιπεριάς - σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα και στα μπαχαράδικα). Προσθέτουμε και λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ ή σε ποτήρια. Προσθέτουμε 1 - 2 παγάκια σε κάθε μερίδα και γαρνίρουμε με σκορδάτα κρουτόν ψωμιού.