Ένα κλασικό πατατογιάχνι με αρακά και προσθήκες ινδικών αρωμάτων, για να δώσουμε μια εξωτική νότα στο καθημερινό μας τραπέζι.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 3-4 εκ.
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό τσίλι ή καυτερή πάπρικα σε σκόνη (ή όση θέλουμε)
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
- 100 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, χοντροκομμένα
- 80 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ για περίπου 3- 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τις πατάτες, το αλατοπίπερο, τον κουρκουμά, το τσίλι, το κύμινο και το κάρι και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε 250 ml νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες και ο αρακάς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον δυόσμο, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.