Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΓεύση και άρωμα Ιταλίας στο πιάτο μας!
Υλικά
- 1.400 ml ζωμός της αρεσκείας μας ή νερό
- 2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
- 400 γρ. φύλλα σπανακιού (έτοιμα, καθαρισμένα, πλυμένα και συσκευασμένα - στα σούπερ μάρκετ)
- 4 αυγά
- 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- κρουτόν ολικής άλεσης
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό ή το νερό, προσθέτουμε τα καρότα. και βράζουμε για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα που βράζει. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστούν μικρά σβολάκια αυγού και τυριού. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ, γαρνίρουμε με έτοιμα κρουτόν ολικής άλεσης και σερβίρουμε.