Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια πικάντικη στραπατσάδα, έτοιμη στο πι και φι. Μην αμελήσετε να προμηθευτείτε αραβικές πίτες για το σερβίρισμα!
Υλικά
- 4 αυγά
- 30 ml γάλα
- 1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 1 πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1 πρέζα κάρδαμο, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, σε σκόνη
- τσίλι ή μπούκοβο, σε νιφάδες
- αλατοπίπερο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ,
- 1/2 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια
- αραβικές πίτες
Διαδικασία
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε στη μύτη του κουταλιού: κύμινο, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κάρδαμο, τον κόλιανδρο, τσίλι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Χοντροτρίβουμε στο μούλτι τα ντοματάκια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να ψηθούν.
Σερβίρουμε τη στραπατσάδα ζεστή με αραβικές πίτες ζεσταμένες για 1 λεπτό στο γκριλ.