Υλικά
- 500 γρ. ψιλοκομμένα φύλλα από σπανάκι (ή σπανάκι με ρόκα μισό-μισό),
- 100 γρ. φύλλα από ποικιλία φρέσκων μυρωδικών(μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό,δυόσμο)
- ή μείγμα με ξερά, όπως ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, εστραγκόν.
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μόνο το πράσινο μέρος
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 1 λίτρο χλιαρό νερό
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπλέντερ τα φύλλα από το σπανάκι, την ποικιλία φρέσκων μυρωδικών ή μείγμα με τα ξερά. Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και 1 λίτρο χλιαρό νερό και χτυπάμε όλα τα υλικά με συνεχή λειτουργία, για 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Αν δεν έχουμε μεγάλο μπλέντερ, κάνουμε τη διαδικασία στο μπλέντερ που έχουμε, μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε μια μέτρια κατσαρόλα, στην οποία έχουμε στερεώσει μια πολύ λεπτή σήτα ή ένα κομμάτι τουλπάνι* και πιέζουμε καλά για να απομακρύνουμε τα στερεά. Βράζουμε το υγρό μείγμα σε μια κατσαρόλα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μειωθεί κατά ένα τέταρτο. Αποσύρουμε και συμπληρώνουμε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί, ώστε να έχουμε 1 λίτρο ζωμό. Τον χρησιμοποιούμε ή τον φυλάμε στην κατάψυξη.
Συμβουλή: Τουλπάνι θα βρείτε σε μαγαζιά με είδη ραπτικής ή είδη κουζίνας.