Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Εύκολα και γρήγορα ετοιμάζουμε αρωματικά σκορδομακάρονα.
Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση λινγκουίνι ή ταλιατέλες)
- 60 ml ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα (την τελευταία στιγμή)
- 100 γρ. τυρί πεκορίνο (ή άλλο της αρεσκείας μας), τριμμένο
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και, όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε.
Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για περίπου 1/2 - 1 λεπτό, ίσα να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας παράλληλα.
Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού και το τυρί της αρεσκείας μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.