Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΓια τους λάτρεις της πιπεριάς είναι τούτο το φαγητό. Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο!
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) φουσίλι ή τρομπέτες (ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλουμε)
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 200 ml σάλτσα κόκκινης πιπεριάς από βάζο (στα ράφια ορισμένων μεγάλων σούπερ μάρκετ. Αν δεν βρούμε, πολτοποιούμε στο μπλέντερ 3 - 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, καλά στραγγισμένες, με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδου).
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και, όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, κρατώντας 80 ml από το νερό όπου έβρασαν.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο, και προσθέτουμε τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς.
Προσθέτουμε και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών, ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, να πάρει βράση η σάλτσα, προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε βαθιά μπολ πασπαλίζοντας με ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας, κοπανισμένα (ή, αν διαθέτουμε, φρέσκα, ψιλοκομμένα) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.