Κείμενο: Μανώλης Θλιβερός
Υλικά
- 150 γρ. μαγιονέζα έτοιμη (σπιτική ή του εμπορίου)
- 5 κουτ. σούπας μουστάρδα, προτιμότερο καυτερή
- 1 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
- χυμός από 1/2 λεμόνι (ή όσο λεμόνι μας αρέσει)
- 1 σκελίδα σκόρδο (αν θέλουμε)
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ή εστραγκόν ή λουίζα, τριμμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Αν μας αρέσει το σκόρδο, το λιώνουμε, αλλιώς «περνάμε» την επιφάνεια του μπολ με τη σκελίδα, ίσα να αρωματιστεί λίγο. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Διατηρείται στο ψυγείο σε βάζο με καπάκι για 1 εβδομάδα.
Συνοδεύει: Ψάρια ψητά και βραστά, ψαρομπίφτεκα και τηγανιτές πατάτες.