Κείμενο: Ανδρέας Λαγός
Το ντελίβερι θέλει τουλάχιστον 30 λεπτά. Εμείς φτιάχνουμε την πίτσα σε λιγότερα. Και με υλικά της επιλογής μας.
Υλικά
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση βιολογική)
- 200 γρ. μαστέλο Χίου, τριμμένο ή μοτσαρέλα, κομματιασμένη με το χέρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
- 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή ρίγανης ή μαϊντανού (το καθένα με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 220° C. Βάζουμε τις αραβικές πίτες σε δύο ταψιά, απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο, μέχρι να μαλακώσει το πρώτο και να ροδίσει καλά το δεύτερο. Αν δούμε ότι δεν έχουν γίνει τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην αρπάξουν και συνεχίζουμε το στεγνό ψήσιμο μέχρι να γίνουν. Τότε προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Απλώνουμε το μείγμα του τηγανιού ομοιόμορφα σε όλην την επιφάνεια των ψημένων αραβικών πιτών. Πασπαλίζουμε με φύλλα από το φρέσκο μυρωδικό της επιλογής μας (ολόκληρα ή χοντροκομμένα αν είναι μεγάλα) και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: Αν φτιάξουμε μια πλούσια αγγουροντοματοσαλάτα ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας, μπορούμε τέσσερα άτομα να μοιραστούμε τις πίτσες.