Η συμμετοχή του Ευάγγελου Δαρούσου στον διαγωνισμό «Συνταγές της τελευταίας στιγμής».
Υλικά
- 4 μεγάλες αραβικές πίτες
- 3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 16 λεπτές φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
- 2 φέτες από φρέσκο ανανά, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 1 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- 5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας, το λάδι, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο. Αλείφουμε τις αραβικές πίτες με το μείγμα, μοιράζουμε το αλλαντικό, τον ανανά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τις βάζουμε σε δύο λαμαρίνες του φούρνου. Φουρνίζουμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό.
Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.