Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΤο αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού στην πιο δροσιστική εκδοχή του.
Υλικά
700 γρ. καρπούζι, χωρίς τα κουκούτσια (καθαρό βάρος)
100 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
Κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 100 γρ. από τον πολτό του καρπουζιού μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει ο πολτός, τον αφήνουμε για 1 λεπτό, αποσύρουμε, τον ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο κρύο πολτό καρπουζιού, και μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες.
Τις τοποθετούμε στην κατάψυξη και τις αφήνουμε να παγώσουν πολύ καλά (περίπου 5 ώρες).
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Γεμίζουμε παγωμένα ποτήρια.