Φανταστικό συνδυασμός γεύσεων που προκαλεί σε κάθε μπουκιά. Σημειώστε οτι είναι έτοιμο σε 25'!
Υλικά
- 1 ψαρονέφρι περίπου 300 - 350 γρ., κομμένο σε φέτες πάχους 3 εκ.
- 4 φρέσκα σύκα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα
- 100 ml oύζο
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι (ο σπόρος αειθαλούς θάμνου που ευδοκιμεί στην Ασία και τη Β. Αμερική, έχει σχήμα αστεριού και άρωμα που θυμίζει γλυκάνισο, κανέλα και μπαχάρι. τον βρίσκουμε σε μπαχαράδικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 60 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες χοιρινού για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα σύκα, 100 ml νερό, τους γλυκάνισους και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το χοιρινό και να μαλακώσουν τα σύκα. Αφαιρούμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους και σερβίρουμε. Ταιριάζει με πιλάφι.