Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈχεις δοκιμάσει στρογκανόφ; Ιδού η ευκαιρία.. χωρίς παίδεμα, έτοιμο σε 20' ακριβώς!
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή σησαμέλαιο, για πιο «κινέζικο» εφέ)
- 250 γρ. μοσχάρι φιλέτο ή κόντρα φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 100 γρ. μικρά πορτομπέλο ή καφετιά μανιτάρια, χωρίς τα «ποδαράκια», κομμένα στα τέσσερα
- 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα (ή γλυκιά, ανάλογα με τα γούστα μας)
- 100 ml ζεστό νερό (ή ζωμό, αν μας βρίσκεται)
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι πρόβειο
- αλάτι, πιπέρι
- το ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- λίγο ρύζι του 10λεπτου
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε στο καυτό σκεύος το μοσχάρι, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα και το νερό (ή το ζωμό). Μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά. Αποσύρουμε και έπειτα από 1 λεπτό (να μην κοχλάζει το φαγητό) προσθέτουμε 4 κουτ. σούπας γιαούρτι πρόβειο, αλατοπίπερο και ξύσμα από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα υγρά του φαγητού και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι του 10λεπτου.