Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια εύκολη ομελέτα που συνηθίζουν να φτιάχνουν οι Ανδριώτες για το καθημερινό τους τραπέζι.
Υλικά
- 1 χωριάτικο λουκάνικο
- 1 πατάτα
- 40 ml ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
- δυόσμος ξερός, τριμμένος
- 100 γρ. κεφαλοτύρι (ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας)
Διαδικασία
Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο και την πατάτα σε λεπτές ροδέλες και τα σοτάρουμε μαζί σε ένα τηγάνι στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, ίσα να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο και το τυρί της αρεσκείας μας.
Ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο τηγάνι και το απλώνουμε ώστε να πάνε τα αυγά παντού. Σιγομαγειρεύουμε τη φρουτάλια μέχρι να πήξει, για περίπου 10΄- 12΄. Αν θέλουμε, μπορούμε να την ψήσουμε και στο φούρνο, ώστε να πήξει και να ροδίσει ομοιόμορφα.