Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια εύκολη και ελαφριά σούπα, ιδανική για νηστεύοντες και μη.
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- 200 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
- 400 ml ζεστό νερό
- 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν φρέσκο, ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό)
- ελάχιστη ζάχαρη
- αλάτι
Για το σερβίρισμα (αν δεν νηστεύουμε)
- γιαούρτι στραγγιστό ή κατίκι Δομοκού
Διαδικασία
Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον αρακά, 400 ml ζεστό νερό, το εστραγκόν, ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μια λεία σούπα. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε, σερβίρουμε γαρνίροντας κάθε μερίδα με 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό ή κατίκι Δομοκού.