Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια χορτοφαγική πίτσα της στιγμής, πλούσια σε γεύση, ιδανική για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας.
Υλικά
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (προτιμότερο baby - αγοράζουμε καθαρισμένο σπανάκι, αν θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο)
- 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδου
- αλάτι
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες (λευκές ή ολικής άλεσης)
- 12 λεπτές φέτες από τυρί brie (μαλακό αγελαδινό τυρί εκ Γαλλίας) ή μανούρι ή φέτα μαλακή ή ροκφόρ (το καθένα με άλλο αποτέλεσμα)
Για το σερβίρισμα
- φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο με το σπανάκι και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου, για 1 - 2 λεπτά, ίσα να μαραθεί. Αλατίζουμε και απλώνουμε το σπανάκι στις αραβικές πίτες. Κόβουμε το τυρί σε μικρότερα κομμάτια. Τα μοιράζουμε στις πίτες και τις ψήνουμε σε δύο λαμαρίνες για 4 - 5 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.