Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΓια τις ημέρες που δεν μπορείς να περιμένεις ούτε 10΄ για να φας...
Υλικά
- 1 αραβική πίτα ή 1 πίτα για σουβλάκι
- 2 - 3 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας (από βάζο)
- 100 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί (τύπου σεβρ) ή μανούρι
- 1 αυγό
- λίγα φύλλα δυόσμου ή μαϊντανού ή βασιλικού
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Αλείφουμε την πίτα με την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, θρυμματίζουμε από πάνω το τυρί και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Σπάμε το αυγό στο κέντρο της πίτας και την ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί και να ψηθεί το αυγό όσο μας αρέσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα δυόσμου, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Συμβουλή: Πού θα βρω ελληνικό σεβρ;