Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΜια παλιά συνταγή της Λευκωσίας, που αξιοποιεί τα καλοκαιρινά χρυσόμηλα
Υλικά
(για ταψί διαμέτρου 30 εκ.)
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
βανίλια
150 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού Baking Powder
Για γαρνίρισμα
700 γρ. χρυσόμηλα (προτιμούμε μικρά και ώριμα)
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Λίγη ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Κτυπάμε καλά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τα αβγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder, ανακατεύουμε πολύ καλά κι απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα χρυσόμηλα και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του γλυκού με το άνοιγμα προς τα επάνω. Βάζουμε στο καθένα λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45΄. Όταν κρυώσει κοσκινίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη.