Ανοίγουμε ένα Cabernet Sauvignon και συνοδεύουμε ένα εύκολο και εξωτικό γεύμα.
Υλικά
700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους περίπου 2-3 εκ.
40 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σουσάμι
Για τη μαρινάδα
100 ml σόγια
70 ml μέλι της αρεσκείας μας
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
40 ml χυμός λεμονιού
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 - 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Μαρινάδα-σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με 120 ml νερό και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει». Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το σουσάμι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος.
Σε ένα μικρό ταψί ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη μαρινάδα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να καραμελώσει στην επιφάνεια. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο μπολ σερβιρίσματος και με αφράτο ρύζι.