Η πάντα αγαπημένη μας τηγανιά σε μια διαφορετική εκδοχή με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα.
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, σε κομμάτια 3 εκ.
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. σούπα μέλι θυμαρίσιο
- 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 1 μεγάλο μαρούλι, λεπτοκομμένο
- 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 5 - 6 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
- 50 ml χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1/2 ακέρωτο πορτοκάλι
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο και το τζίντζερ για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί και το βαλσάμικο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 100 ml ζεστό νερό και αλατοπίπερο. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 7 - 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Σαλάτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού με το λάδι, το μέλι και αλατοπίπερο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών.Μοιράζουμε στα πιάτα το κοτόπουλο και συνοδεύουμε με τη σαλάτα
Στο ποτήρι μας: Βιδιανό περασμένο από βαρέλι.