Για την 2η εβδομάδα του διαγωνισμού «Το συνταγολόγιο της τελευταίας στιγμής», η πρώτη συνταγή που προκρίθηκε είναι της Φωτεινής Νικολάου.
Υλικά
- 2 αβοκάντο
- 1 μικρή ντομάτα, ξεφλουδισμένη (ή δύο τοματάκια του κουτιού)
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδου
- χυμός από 2 μοσχολέμονα (λάιμ)
- μαϊντανός
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε κομμένα σε ψιλούς κύβους την ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Περιχύνουμε με το χυμό απο τα μοσχολέμονα. Πολτοποιούμε το μείγμα όπως κάνουμε με τον πουρέ (με το πρες πουρέ ή στον πολτοποιητή). Στολίζουμε με ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού. Το γκουκαμόλε το χρησιμοποιούμε ως ντιπ ή το αλείφουμε πάνω στο ψωμί.