Όταν ο Πέσκιας συνάντησε την κρητική γαστρονομία, μαγικά πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν στην κουζίνα του. Δες, φτιάξε, δοκίμασε γιατί.
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα
- 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά φετάκια
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτια
- τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη. Μοιράζουμε τα υλικά σε 2 - 3 δόσεις. Θα τα τηγανίσουμε λίγα - λίγα σε μέτριο τηγάνι ή σε σαγανάκι, για να ψηθούν γρήγορα και να μη μείνουν πολλή ώρα στη φωτιά. Για κάθε τηγανιά ρίχνουμε από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε ντοματίνια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ιδρώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνουμε το βασιλικό και τον ντάκο, που θα τραβήξει τα υγρά του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Συνοδεύουμε με: Ανοίξτε τα ροζέ κρασιά! Από όποια ποικιλία προτιμάτε, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ξινόμαυρο, αρκεί να είναι τραγανό με καλή οξύτητα και δροσερό!