Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΕτοιμάζουμε και ντρέσινγκ με αβοκάντο, μαγιονέζα και γιαούρτι που θα ρίξουμε λίγο πριν να φάμε
Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες Νο 3 ή 4, καθαρισμένες από κεφάλια, κελύφη και «εντεράκι»
- 1 ώριμο αβοκάντο, σε μικρά κομμάτια
- 120 γρ. γιαούρτι αγελάδος, 2% λιπαρά
- 50 ml βαλσαμικό ξίδι λευκό
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 250 γρ. πρασινάδες ανάμεικτες (βρίσκουμε και έτοιμες στα σούπερ μάρκετ)
- 250 γρ. σαλάτα λάχανο-καρότο(βρίσκουμε και έτοιμες στα σούπερ μάρκετ)
- 100 γρ. ρόκα baby
- 2-3 ροδάκινα, κομμένα κυδωνάτα
- 5-6 φύλλα μαϊντανού, για το σερβίρισμα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά και στραγγίζουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, το γιαούρτι, το ξίδι, το λάδι, τη μαγιονέζα και αλάτι μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Σε μπολ ανακατεύουμε τις πρασινάδες με τη ρόκα και το λάχανο-καρότο. Σε σαλατιέρα ρίχνουμε τη μισή κρέμα και από πάνω τα σαλατικά. Τακτοποιούμε τις γαρίδες και τις φέτες ροδάκινου, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ροζέ από Μοσχοφίλερο!