Ελαφρύ και δροσερό, ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο γεύμα μετά την παραλία
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες, μέτριες ή μικρές, καθαρισμένες
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 50 ml χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- 2 αβοκάντο ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1 - 2 εκ.
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβοκάντο, τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, αλατοπίπερο, το δυόσμο και 60 ml από το ελαιόλαδο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το λεμόνι, τον κουρκουμά και το υπόλοιπο λάδι και αλείφουμε με το μείγμα τις γαρίδες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις αδειάζουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε με ένα αφράτο πιλάφι.