Υλικά
- 1 κιλό λεπτά καρότα, καθαρισμένα, ολόκληρα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 60 ml μπράντι
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
- αλατοπίπερο.
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί. Aπλώνουμε τα καρότα στο ταψί, σε μία στρώση. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι, το μπράντι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας. Περιχύνουμε με το μείγμα τα καρότα, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με το πάχος τους). Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και τα χρησιμοποιούμε σε σαλάτες ή τα απολαμβάνουμε ως έχουν.