Αφήνουμε το αυγό-νικητή στην άκρη, καθαρίζουμε τα «ηττημένα» και ετοιμάζουμε την πιο εύκολη και γρήγορη σαλάτα.
Υλικά
8 βρασμένα αυγά, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
40 ml μηλόξιδο
70 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά
30 ml σάλτσα σόγιας
2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τα αυγά σε πιατέλα και περιχύνουμε με το λαδόξιδο. Δεν χρειάζεται να αλατίσουμε, γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.