Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΧωριάτικα λουκάνικα, αυγά και ολόγλυκες ντομάτες πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Παραδεισένιο πρωϊνό.
Υλικά
2 λουκάνικα Μυκόνου (180 γρ. συνολικά) – αρωματικά λουκάνικα, συνήθως με θρούμπι, θυμάρι και ρίγανη
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα, τριμμένη
1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/3 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
60 ml ελαιόλαδο
2 φέτες ψωμί προζυμένιο
φρέσκια ή ξερή ρίγανη ή θυμάρι, για το σερβίρισμα
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
Διαδικασία
Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το έντερο από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε τη γέμιση.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κουτ. σούπας από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με αλάτι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τη γέμιση από τα λουκάνικα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά
Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Φρυγανίζουμε τo ψωμί.
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα 2 αυγά μάτια.
Σε ένα πιάτο βάζουμε τις φέτες του ψωμιού. Ρίχνουμε από 1 γενναία κουταλιά σάλτσα με λουκάνικο πάνω στο ψωμί. Πάνω στη σάλτσα βάζουμε 1 κουταλιά από το αρωματικό γιαούρτι και από πάνω τα αυγά.
Αλατοπιπερώνουμε και αρταίνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη ή θυμάρι.