Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια ωραία ιδέα για ένα γεύμα γρήγορο και εξαιρετικά νόστιμο.
Υλικά
- 30 γρ. λιωμένο βούτυρο ή λάδι
- 4 αυγά
- 80 γρ. καπνιστό ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
- 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Αλείφουμε με με λιωμένο βούτυρο ή λάδι 4 πυρίμαχα ατομικά μπολ, και αλατοπιπερώνουμε.
Σπάμε προσεκτικά 1 αυγό σε κάθε μπολ, μοιράζουμε το καπνιστό ζαμπόν και περιχύνουμε τα ασπράδια με 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος περιμετρικά σε κάθε μπολ. Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να πήξουν τα αυγά, και τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδεύουμε με: Πράσινη σαλάτα και ψητό ψωμί.