Η συμμετοχή της Δήμητρας Μπέλλου στον διαγωνισμό «Συνταγές της τελευταίας στιγμής».
Υλικά
- 4 αυγά
- 30 ml γάλα
- 1 κουτ. σούπας φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
- 30 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 πράσινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη, χωρίς τα σπόρια
- 150 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, κομμένες σε κύβους
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Διαδικασία
Χτυπάμε τα αυγά σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τον κολίανδρο και καρυκεύουμε ελαφρώς με αλάτι. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το τσίλι, πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι και αφήνουμε να δέσει για λίγο η σάλτσα. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα, μέχρι το φαγητό μας να αποκτήσει κρεμμώδη υφή.