Μια πολύχρωμη πιτσα που γίνεται εύκολα και γρήγορα με τα λαχανικά της εποχής.
Υλικά
- 1 έτοιμη ζύμη πίτσας (την αναζητάμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 300 γρ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
- 16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 400 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ.
- 50 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για το λάδωμα του σκεύους
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τον αρακά για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τον στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον αρακά με το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να λαδωθούν καλά.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε το ζυμάρι της πίτσας.
Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα του αρακά, βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ζυμάρι και να ροδίσει η πίτσα στην επιφάνεια.
Συνοδεύουμε με: Μια ροζέ νησιώτικη Μανδηλαριά!