Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΓρήγορο, εύκολο, πεντανόστιμο.
Υλικά
- 1 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα
- ψίχουλα από 2 φέτες ψωµιού, χοντροτριµµένα
- 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 φιλέτα ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 1 μικρή μπαγκέτα (ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας), κομμένη στη μέση οριζοντίως
- 3 κουτ. σούπας σος ταρτάρ (σε βαζάκι στα σούπερ μάρκετ - ή 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα)
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα ρόκας
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαϊντανό, με τα ψίχουλα ψωμιού, τον παπαρουνόσπορο (προαιρετικά), το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου ή άλλο ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα φιλέτα ψαριού. Μοιράζουμε πάνω στα φιλέτα το μείγμα μυρωδικών - ψωμιού και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Αλείφουμε την μπαγκέτα με τη σος ταρτάρ, μοιράζουμε τη ρόκα και βάζουμε από πάνω τα φιλέτα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.