Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια διαφορετική αγγουροσαλάτα, για τους λάτρεις του δροσιστικού λαχανικού.
Υλικά
- 3 αγγούρια, κατά προτίμηση βιολογικά, σε λεπτές ροδέλες ή φέτες (με το μαντολίνο ή με κοφτερό μαχαίρι)
- 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας γλυκιά τσίλι σος (sweet chili sauce - στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα των σούπερ μάρκετ)
- 2 - 3 κουτ. σούπας φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά φετάκια
- 100 γρ. φιστίκια αράπικα, χοντροσπασμένα
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με τη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το αγγούρι, τη γλυκιά τσίλι σος και τον κόλιανδρο (ή το μαϊντανό). Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φετάκια σκόρδου για 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να χρυσίσουν, αλλά να μην καούν και πικρίσουν. Αδειάζουμε στη σαλάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φιστίκια.
Συνοδεύουμε με: παξιμάδι, χοντροσπασμένο, και τυρί.