
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΟ αρχαίος «μυττωτός» στο σήμερα. Ο φιλόσοφος Θεόφραστος, διάδοχος του Αριστοτέλη στην Περιπατητική Σχολή, εξυμνεί το κυπριακό σκόρδο, λέγοντας ότι είναι ιδανικό για την τυρο-μελο-σκορδο-σαλάτα της αρχαιότητας.
Υλικά
- 280 γρ. φρέσκια και ανάλατη αναρή
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 30 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 20 γρ. άσπρο ξύδι
- 60 γρ. μέλι
- θαλασσινό αλάτι
- 60 γρ. κρύο νερό
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Σερβίρουμε με μαρούλι ή χρησιμοποιούμε σαν dressing σε σαλάτα με χορταρικά.