Η ισορροπία και η φρεσκάδα που δίνουν οι φετούλες αγκινάρας σε τούτη την τηγανιά με συκωταριά και λουκάνικα, την κάνει μοναδικό μεζέ που επιβάλλει άφθονο τσίπουρο!
Υλικά
Για την τηγανιά
- 1 αρνίσια συκωταριά με τα γλυκάδια της, καλά πλυμένη, στραγγισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 300 γρ. λουκάνικα αρνίσια, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 εκ.
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 50 ml ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 1 φρέσκια αγκινάρα, καθαρισμένη, με το τρυφερό κοτσάνι της και λεπτοκομμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και λουκάνικα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολάκι τις φέτες αγκινάρας, το ξύσμα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με τον λεμονοχυμό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Ρίχνουμε τη συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αλατοπιπερώνουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει και η συκωταριά.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε το μείγμα αγκινάρας, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.